Google Website Translator Gadget

luni, 5 noiembrie 2012

A avea sau a fi?!...


*  *  *


         Suntem contemporani unei ere sălbatice, conduși de instincte, unde obsesia verbului “a avea” guvernează dreapta judecată a omului.

         Dar...

         ~  Fără rost ai un pat dacă nu ești “odihnit(ă)”!
         ~ Degeaba ai o locuință dacă nu ești in ambientul unui “cămin”!
         ~ Nu are importanță doar să ai o carte dacă nu ești interesat(ă) să te “cultivi”!
          ~ Degeaba ai o poziție dacă nu ești “respectat(ă)”!
          ~ Fără nici un folos ai parte de sex dacă nu ești iubit(ă) și/sau iubești, și în caz de zici că greșesc, cu siguranță vei ajunge la cuvinetele mele! Dar de dragoste ai auzit?
         ~ În zadar ai un ceas dacă nu ai ”timp”!
         ~ Nu este necesar să ai sânge și toate la locul lor pentru a fi “viu/vie”, mai trebuie ceva, unii, printre care ma numar, il numesc Suflet!
...
Deci ai, ești, vei avea sau vei fi?

*  *  *
C.R.E.

3 comentarii:

  1. Adevarul e ca degeaba traiesti daca nu ai timp sa faci ceva si pentru tine...degeaba existi doar ca sa alergi si sa alergi doar pentru a realiza ceva si nu ai timp sa te bucuri de realizarea ta pentru ca o iei din loc si iar alergi si doar obosesti...degeaba ajungi sa ai o pozitie daca faci asta doar pentru o lauda proprie si nu stii sa te "cultivi " pentru a castiga ceva pentru caracterul tau...degeaba existi daca nu stii sa iubesti chiar mai mult decat sa primesti iubire,e greu sa faci asta?cum iti vei educa astfel vointa si vei face din tine un luptator?Arata ca prin tine, prin iubirea ce o poti oferi si prin educatia ta poti primi respect si poti fi iubit de oricine.....degeaba daca nu iti faci timp sa te gandesti ca ai un SUFLET care are nevoie de hrana unui caracter demn de respect si plin de dragoste...degeaba....si totusi daca ESTI este o sansa pentru tine sa AI si sa FI ceea ce nu ai avut/ce nu ai fost pana acum!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte frumoase cuvinte, Cristina! Ai facut o completare esentiala acestui articol! Multumesc!!!

      Ștergere

Totalul afișărilor de pagină