Google Website Translator Gadget

sâmbătă, 2 martie 2013

"experiență"

Dragilor,
Am să încerc să vă descriu în câteva rânduri o mică parte din experienţă mea Erasmus și ceea ce ar putea însemna aceasta pentru voi. În primul rând am să încerc să vă motivez prin a vă spune că nu aveţi nimic de pierdut din această experiență, ci doar de câştigat. Tot ceea ce vi s-ar putea părea greu la început se rezolvă odată cu trecerea timpului și întemeierea de noi relații.
”Statutul de student Erasmus... e un risc pe care ți-l asumi în momentul în care pleci din țară. Te pierzi pentru a te regăsi, te regăsești pentru a te pierde. E ca un bumerang.”

Asociam mereu ideea de a face studii dincolo cu ”lărgirea persepctivelor, cunoașterea culturii unei alte țări”.
Am luat decizia de a participa la programul Erasmus datorită oportunității unice pe care o oferă acesta și anume de a studia într-o țară străină cu o cultură și economie diferite. Pentru mine unul din lucrurile minunate ale acestei experiențe a fost reprezentat de faptul că eram într-o țară străină unde chiar dacă am avut suportul celor de acasă, eram doar eu și m-a ajutat să înțeleg cât de ușor sau greu poate fi să te descurci pe cont propriu, departe de casă.
M-am înscris pentru concursul de burse Erasmus în anul IV de studiu, urmând să beneficiez de aceasta în semestrul I al anului următor. Opțiunea mea a fost pentru Facultatea de Medicină Veterinară din Bari – Italia iar în urma interviului am fost selectat.
Terminând toate oficialitățile a urmat momentul cumpărării unui bilet de avion.
Împreuna cu ale mele colegele am ajuns la Universitatea din Bari pe data de 19 septembrie dimineața, urmând să căutăm Biroul Erasmus, dar întrebându-l, portarul nu ne-a dat informațiile corecte, și am mers la secretariatul Facultății gazdă, ce este în alt oraș (cu tot cu bagaje). Negăsind niciun Biroul Erasmus acolo ne-am întors la Universitate. De această dată l-am găsit, dar nu am putut fi cazați datorită unor ”chichițe birocratice”. Peste noapte ne-am cazat la un hotel, după care urma să ne căutăm cazare. Într-un final cu ajutorul membrilor de la ESE am găsit la un campus privat din Bari.
Cum am menționat anterior Facultatea de Medicină Veterinară este la o anumită distanță de Bari, în Valenzano. De la domiciliul temporar am făcut naveta cu un autobuz, al cărui abonament ne-a costat 31,95 euro în prima lună, în următoarele plătind câte 5,20 euro, înscriindu-ne în A.Di.S.U. - Puglia, Bari.
Evenimentele cultural-recreative și excursiile nu lipsesc din viața de student Erasmus, în acest oraș ESE și ESN depun un efort considerabil în a le crea.

Referitor la mâncare, în incinta facultății există o cantină-restaurant unde o masă completă de prânz costă 3 euro oferindu-ne un meniu diversificat. Celelalte cumpărături le-am făcut în Supermarket-urile din Bari, unde prețurile sunt asemănătoare cu cele de acasă, paradoxal unele chiar mai mici.
Experiența Erasmus, prin diversele sale avantaje mi-a oferit posibilitatea să iau contact cu cele mai noi linii terapeutice, cu modul optim de tratare a pacienţilor.
Prin practica în clinicile facultății, am făcut cunoștință cu adevărate modele de profesori, practicieni etc. și am înțeles ce înseamnă profesionalismul, onestitatea, și moralitatea în actul medical.
Diversele cursuri și seminarii efectuate, precum și practica, m-a ajutat sa observ o gamă cât mai variată de domenii medicale, și deci posibilități terapeutice. Accesul la practică, precum și multitudinea cursurilor și seminariilor propuse m-a ajutat în hotărârea de a alege o anumită specialitate în viitor.
Cu entuziasm ca-mi văd după o perioadă considerabilă părinții și pe cei dragi, dar și cu părere de rău că s-a terminat o perioadă plină de evenimente din care nu am avut nimic de pierdut, ci numai de cîştigat pornesc către aeroport, azi 2 martie 2013.
C.R.E.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Totalul afișărilor de pagină